Ајрон мен 3 со заработка над 1 милијарда долари

Loading...

За само 23 дена од започнувањето на проекциите Ајрон мен 3 постигна обрт од неверојатни над 1 милијарда долари.
Со тоа стана прв филм годинава кој ја постигнал таа сума. Сепак сеуште не е најдобриот филм на студиото Дизни, затоа што филмот Авенџерс минатата година го постигна тој резултат за само 19 дена., на крајот достигнувајќи заработка од вчудовидувачки 1.6 милијарди долари…
Тоа е всушност и рекорд на сите времиња, кој претходно самостојно го држеше Аватар.
Интересно е дека ова е вкупно деветти филм на Дизни кој надминал заработувачка од над милијарда. На листата се Пиратите од карибите, Приказните за играчките, Алиса во земјата на чудата итн..
 За само 23 дена од започнувањето на проекциите Ајрон мен 3 постигна обрт од неверојатни над 1 милијарда долари.
Со тоа стана прв филм годин

loading...