Акцијата за донации продолжена до 29 август, собрани над 740 000 евра помош за настраданите во поплавата

Заклучно со вчерашниот ден на сметката на Црвениот крст се собрани над 740 илјади евра, а поради интерес за донирање на парични средства и реализација на веќе најавени донации од правни субјекти, хуманитарната акција е продолжена до 29 август.Генералниот секретар на Црвениот крст Саит Саити најави дека по завршување на акцијата, средствата ќе бидат префрлени линеарно на сметките на граѓаните погодени од поплавите.
– Тоа значи дека секое семејство кое ќе фигурира на списокот како настрадано и со последица од поплавите, ќе добие хуманитарна помош затоа што нашите средства се помош, а не се компензација, изјави Саити.
Апелираше до сите хумани луѓе и компании да донираат до крајот на акцијата.Генералниот секретар на Црвениот крст Саит Саити најави дека по завршување на акцијата, средствата ќе бидат префрлени линеарно на сметките на граѓа

Пронајдете не на следниве мрежи: