Ако го пиете ОВА секој ден, пенисот наскоро ќе ви каже „ЧАО“!

Loading...

Ако претерувате или пиете премногу газирани пијалаци, тоа сериозно може да влијае на вашиот број на сперматозоиди. Ова е тврдење на научници од Универзитетската болница во Копенхаген.Најново истражување на научниците од Универзитетската болница во Копенхаген, покажа дека консумирањето на неколку лименки газиран сок во текот на денот остава фатални последици на машките репродуктивни органи.
Тие откриле дека еден литар испиена кока-кола на ден може да предизвика редукција на производството на сперма за 30 проценти и да доведе до еректилна дисфункција.
Истражувањето исто така покажа дена не постои поврзаност меѓу кофеинот и бројот на сперматозоиди, што укажува дека проблемот го предизвикува некоја друга состојка. Тестирањето било извршено на примерок од 2,554 млади мажи кои пијат доста кока-кола и откриено е дека тие произведуваат 35 милиони сперматозоиди по милилитар во однос на 56 милиони кај оние кои пијат умерено.
Иако овие бројки и понатака се во границите на нормалата, редукцијата на бројот на сперматозоиди за така голем процент ги намалува шансите за потомство.Најново истражување на научниците од Универзитетската болница во Копенхаген, покажа дека консумирањето на неколку лименки газиран сок во текот на д

loading...