Ако изедете лук на празен стомак, дополнително ќе ги зголемите…

Loading...

Лукот е познат како одличен зеленчук за јакнење на имунитетот, но дали знаете што се случува во организмот кога ќе изедете лук на празен стомак?Истражувањата покажале дека ако изедете лук на празен стомак, тој потег дополнително ги зајакнува неговите својства на антибиотик.
Во тој момент, бактериите не можат да се одбранат од состојките на лукот.
Во лукот има над 400 активни состојки и минерали, како што се: витамини А и Ц, Б1, Б2, калциум, фосфор и јод.
Лукот има дезинфекциско и антибактериско дејствување, токму затоа не заостанува зад најдобрите антибиотици.Истражувањата покажале дека ако изедете лук на празен стомак, тој потег дополнително ги зајакнува неговите својства на антибиотик.
Во тој м

loading...