Ако сакате да бидете пилот на Боинг, пријавете се! Компанијата ќе вработува 500.000 пилоти

Loading...

Американската компанија Боинг во следните 20 години ќе има потреба за 498 илјади нови пилоти за авиони кои треба да бидат испорачани до 2032.Како што јавува францускиот весник Атлантико повикувајќи се на студијата на Технишен Аутулук, во наредните дваесет години флотата на Боинг ќе биде дуплирана, и ќе бидат вработени 556 илјади нови пилоти, техничари и останати членови на екипажот.
Почитајте повеќе на mkd-news.comКако што јавува францускиот весник Атлантико повикувајќи се на студијата на Технишен Аутулук, во наредните дваесет години флотата на Боинг ќе

loading...
Loading...