Ако сакате иселеничка виза за Америка-пријавувањето е денес!

Амбасадата на САД во Македонија, објавува дека пријавувањето за учество во програмата Лотарија за добивање на иселенички визи („Зелена карта“) за 2015 година, ќе започне во 18:00 часот во вторник, 1 октомври 2013.Рокот за пријавувње истекува во 18:00 часот, во сабота, 2 ноември 2013, но од амбасадата препорачуваат заинтересираните лица да ги пополнат апликациите порано. Пријавувањето за Лотарија за иселеничка виза за 2015 се врши по електронски пат; апликации на хартија не се прифаќаат.
Стејт Департментот на САД создаде посебна веб страница за пријавување на Лотаријата за иселенички визи. За повеќе информации, посетете ја веб страната https://www.dvlottery.state.gov/.
Симнувањето од веб страна, пополнувањето и испраќањето на апликацијата за учество во електронската Лотарија не се наплаќа. Пријавувањето на програмата не гарантира дека апликантите ќе бидат прифатени.
Извор: mkd-news.comРокот за пријавувње истекува во 18:00 часот, во сабота, 2 ноември 2013, но од амбасадата препорачуваат заинтересираните лица да ги пополнат апликац

Пронајдете не на следниве мрежи: