Активистката на СДСМ, Ивана Туфегџиќ го саботира слободниот избор на студентите

Платениците на СДСМ продолжуваат со агендата за уништување на демократијата. Лидерите на СДСМ-овскиот пленум кои се дел од платеничката револуција на опозицијата сакаат да ги спречат и легитимните избори за нов студентски лидер.СДСМ преку платениците сака да го спречи изборот на нов студентски лидер. Лидерите на сдсмовскиот пленум ја одработуваат платеничката агенда на опозицијата, а меѓу најистакнатите може да се забележи Ивана Туфегџиќ, која е член на младината на СДСМ и многу блиска до раководството на партијата за што потврдуваат и овие фотографии со лидерот Зоран Заев и неговата заменичка Радмила Шекеринска.
Откако  го прекина состанокот на сенатот како највисоко тело на УКИМ со цел   да го саботира гласањето за ректор на УКИМ, сега свесно го попречува изборот на нов студентски лидер.
Очигледно нејзина единствена задача дадена од СДСМ  е да го попречува и блокира демократското право на студентите да изберат свој студентски лидер.СДСМ преку платениците сака да го спречи изборот на нов студентски лидер. Лидерите на сдсмовскиот пленум ја одработуваат платеничката агенда н

Пронајдете не на следниве мрежи: