Албанците уништиле „трева“ вредна 6,4 милијарди евра

Loading...

Албанското министерство за внатрешни работи објави дека полицијата овие две години уништила 102 тони марихуана и 530.000 билки канабис а фатиле околу 1900 луѓе. Албанското министерство за внатрешни работи само во оваа година уништило марихуана во вредност од 6,4 милијарди евра на црниот пазар. Тоа е вкупно 60 посто од годишниот државниот БДП. 
Албанското министерство за внатрешни работи објави дека полицијата овие две години уништила 102 тони марихуана и 530.000 билки канабис а фатиле околу 1900 луѓе. 
Повеќе од половина од уништената марихуана била пронајдена во селото Лазарет по драматичната петодневна полициска рација. Иако одгледувањето на оваа билка во Албанија е нелегално за селото Лазарет и неговите жители ова е еден вид на нормална работа од која може да се заработат многу пари. Скоро 6.000 луѓе живеат од нејзиното производство.Албанското министерство за внатрешни работи само во оваа година уништило марихуана во вредност од 6,4 милијарди евра на црниот пазар. Тоа е вкупно

loading...
Loading...