Алепо загатка: Како да се извлечат офицерите на НАТО од заробениот град

Хистеријата на Западот околу Алепо има едноставно објаснувањеСе работи секако за тоа што во Алепо има многу специјалци и воени советници-за што во последно време многу се зборува. Секако не е тоа така едноставно.
Јасно е дека исламистите од Западот добиваат секаква помош и поддршка, вклучувајќи и помош од воени инструктори и специјалци.
И сега Западот стои пред главна задача-како од целиот овој хаос кој настана да ги извлече своите луѓе. Дури и Русите се подготвени да ги пуштат луѓето.
Проблемот настанува  во тоа што, исламските групации се опколени и осудени во Алепо, а како заложници ги земаат секако западните воени советници а со тоа го уценуваат Западот и се обидуваат сами да се спасат.
Сами на себе си направија проблем
Оттука доаѓа изворот на хистерија на Западот во текот на последните недели. Затоа што е јасно дека исламистите може да приредат многу „интересна претстава“ во која главната улога ќе ја играат западните војници кои се наоѓаат во нивни раце.
Токму со тоа се објаснува неодамна повотореното увереување на Лавров дека Русија е подготвена со помош на Де Мистура (специјален советник од ОН), од источно Алепо да ги пропуштат борците на Џебхат ел Нусре. Тоа е всушност начин да ги извлечат и западните советници.
Русија е подготвена потајно да сподели милост со западните војници. Но, договорите со оние кои сечат глави не е грижа на Русија. Тие монструми ги одгледа Западот, па Западот треба со нив да се договори и да најде начин да ги ослободи заробените.
Русија меѓутоа не сака од Алепо да ги пушти монструмите- тие ќе останат опколени во Алепо и уништени.
Тоа е и причината за новата рунда преговори со Американците, кои сега се обидуваат да најдат начин да ги спасат своите луѓе.
Секако јасно е дека Западот не ги спасува своите луѓе од хумани причини. Ако исламистичките терористи во живо почнат да пренесуваат ќе започнат од воените инструктори и специјалци, НАТО војниците и офицерите, а тие пред камера ќе почнат да го кажуваат сето она што го знаат…Се работи секако за тоа што во Алепо има многу специјалци и воени советници-за што во последно време многу се зборува. Секако не е тоа така едноста

Пронајдете не на следниве мрежи: