Alfa Romeo 4C e побрз од BMW M3

Loading...

Alfa Romeo 4C во последно време добива големо внимание од медиумите, но многумина се прашуваа како овој италијански модел ќе се снајде на Нирбург.4C во организација со италијанскиот магазин Quattroute, настапи на „зелениот пекол“, остварувајќи резултат од 8.04 минути, надминувајќи го BMW M3 од 2007 година.
 
Судејќи по овој резултат, Alfa направија одличен автомобил со одлични управувачки карактеристики и оствари подобар резултат од автомобил кој има четири цилиндри и 50 % поголема моќност од него.
 
Постигнатото време е идентично со резултатот на Lamborghini Diablo GT од 1999 година и е за неколку секунди поспор од Jaguar XKR од 2011 година, Aston Martin V8 Vantage модел од 2005 година и Porschea 911 GT3 од 1999 година.
 
За ваквите перформанси потребно е да се заблагодарите на тежината од 895 кг, четвороцилиндричниот агрегат со турбо компресор и 236 КС, кои овозможија до стотка да забрзува за само 4,5 секунди и да остварува максимална брзина од 258 км/ч.4C во организација со италијанскиот магазин Quattroute, настапи на „зелениот пекол“, остварувајќи резултат

loading...
Loading...