Amazon: Ќе ви платиме 5.000 долари, за да си дадете отказ!

Loading...

Обично кога ќе ви речат дека ќе ви исплатат одредена сума на пари за доброволно да го напуштите работното место, значи дека компанијата се обидува да се ослободи од вишокот, но во случајот на Amazon се работи за поинаква тактика…Ваквата политика во компанијата е воведена од страна на извршниот директор Џеф Безос, а според неа на вработените во магацините им се нудат почетни 2.000 долари за да си дадат отказ, а износот постепено се зголемува сè додека не достигне 5.000 долари.
Џеф Безос оваа политика ја објаснува на следниов начин:
„Се надеваме дека нема да ја прифатат понудата, сакаме да останат. Зошто даваме ваква понуда? Целта е да ги охрабриме луѓето да застанат за миг и да размислат за она што го сакаат. На долг рок, да имате вработен кој работи на место што не го сака, не е добро ниту за компанијата ниту за вработениот“ – стои во изјавата што ја пренесе Huff Post.
повеќе на: GSMВаквата политика во компанијата е воведена од страна на извршниот директор Џеф Безос, а според неа на вработените во магацините им се нудат почетни

loading...
Loading...