Американците го убија најопасниот терорист на светот?

Loading...

Се верува дека за време на бомбардирањето на Сирија загина Мухсин Ал Фадли, лидер на терористичката организација „Корсан“, за која САД тврди дека е поопасна од Исламската држава.- Веруваме дека е мртов, објавија претставниците на американската војска, не наведувајќи повеќе детали.
Мухсин Ал Фадли имаше само 19 години кога Ал Каеда нападна Њујорк во 2001 година. Тој е лидер на терористичката организација „Корсан“, за кој САД тврди дека е поопасна од Исламската држава.
„Корсан“ во Сирија е блсика со „Ал Нусра“, организација од која пред само една година се издвои Исламската држава.
Таа има силни врски со Ал Каеда, а според Стејт департментот, Фадли беше еден од блиските соработници на Осама бин Ладен.- Веруваме дека е мртов, објавија претставниците на американската војска, не наведувајќи повеќе детали.
Мухсин Ал Фадли имаше само 19 годин

loading...
Loading...