Андов: Сега сме во една криза од која мора да се излезе што поскоро

Македонија го минува патот што го минуваа сите балкански земји, вели првиот претседател на Собранието на Република Македонија, Стојан Андов кој гостуваше во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.-Нема балканска земја, ниту Србија, ниту Бугарија, Грција, ниту Албанија, од нашите соседи која помалку од 25 години немала бурни периоди, на кризи и слично. Дури имаше и случаи во кои лидери, цареви им носеа од странство. Нормално е да има процес на созревање. Ние 45 години имавме држава која имаше статус на автономија. Рамноправна и федерална единка. Сега сме во една криза од која мора да се излезе што поскоро, изјави Андов.-Нема балканска земја, ниту Србија, ниту Бугарија, Грција, ниту Албанија, од нашите соседи која помалку од 25 години немала бурни периоди, на кризи

Пронајдете не на следниве мрежи: