Ангела Меркел остави подобар впечаток кај гласачите за време на ТВ дуелот од Шулц

Германската канцеларка Ангела Меркел синоќа остави подобар впечаток кај гласачите за време на ТВ дуелот со својот против кандидат Мартин Шулц, покажува телевизиската анкета на ZDF.Истражувањето спроведено меѓу гледачите во текот на првата половина од дебатата и објавена веднаш по нејзиното завршување, покажува дека Меркел има поддршка од 33 отсто гласачи, а Шулц од 17 проценти.
Според резултати од друга анкета, Меркел е покомпетентна, покредибилна и посимпатична од Шулц.
Единствената категорија во која Шулц има подобар резултат е дека покажал поголема борбеност.Истражувањето спроведено меѓу гледачите во текот на првата половина од дебатата и објавена веднаш по нејзиното завршување, покажува дека Меркел има

Пронајдете не на следниве мрежи: