Анкета: Српските фудбалери повеќе би сакале да играат во Албанската лига, отколку во Српската

Српските медиуми на големо ја пренесуваат веста за анкетата која ја спроведе синдикатот на професионалните фудбалери, наречен „Незавосност“.Резултатите од спроведената анкета ја шокираа целата јавност во Србија.
Синдикатот наречен „Независност“, спроведе анкета меѓу фудбалерите кои се натпреваруваат во Српската Супер Лига, и Првата Лига на Србија, па така се дојде до еден неверојатен податок.
Имено, дури 85% од испитаниците повеќе би сакале да играат во Албанската фудбалска лига, отколку во Српската.
„Пред шест месеци направивме истражување кое недвосмислено покажува што мислат нашите фудбалери околу нашите лиги. Во анкетата „Кога би можеле да изберете, дали би играле во Србија или Албанија“, во која учествуваа 180 фудбалери од Супер Лигата и Првата лига на Србија, 155 фудбалери ја одбраа Албанија“ изјави Мирко Поледица, претседателот на синдикатот.Резултатите од спроведената анкета ја шокираа целата јавност во Србија.
Синдикато

Пронајдете не на следниве мрежи: