Apple тестира безжично полнење за iWatch

Loading...

Apple наводно тестира безжично полнење за својот долгоочекуван паметен часовник iWatch. Покрај тоа, iWatch треба да има и заоблен екран, тврди поранешен директор на компанијата за Њујорк Тајм.Според него, Apple тестира безжично полнење слично на она што го користи Nokia. Тоа е полнење преку магнетна индукција со помош на плоча за полнење. Компанијата експериментирала и со алтернативни методи како што е соларното полнење, но оваа технологија се уште е далеку од употреба.
Полнењето во движење исто така се спомнува, а енергијата би се собирала од движењето на раката на оној што ја носи. Apple таков метод патентираше уште во 2009 година.
Повеќе на GSM.MKСпоред него, Apple тестира безжично полнење слично на она што го користи Nokia. Тоа е полнење преку магнетна индукција со помош на плоча за полнење

loading...
Loading...