Атлетичарот Писториус не е виновен за убиство со умисла!

Loading...

Познатиот јужноафрички атлетичар Оскар Писториус ја избегна доживотната казна затвор за убиството на девојка му Рив Стинкамп. На судењето, кое сеуште трае, судијата ги отфрли оптужбите дека Писториус извршил убиство со умисла, како и тоа дека при пукањето, ја знаел личноста во која пука. Сепак, сеуште се чека дали ќе биде осуден за убиство од небрежност или ќе биде ослободен. Сето тоа ќе биде познато после паузата за ручек во судницата.
Писториус, кој успеа и покрај двете ампутирани нозе, со помош на специјални протези, настапи на Параолимписките и Олимписките игри , ја уби својата девојка во неговата куќа, пукајќи во неа низ затворената врата од тоалетот. На судењето, кое сеуште трае, судијата ги отфрли оптужбите дека Писториус извршил убиство со умисла, како и тоа дека при пукањето, ја знаел личност

loading...
Loading...