Атман: Само во Македонија има ваква поддршка!

Интервју на Павел Атман за официјалниот сајт на ЕХФ.Павел Атман по три години минати во Динамо Минск, се враќа во главниот град на Белорусија, прв пат во дресот на Металург.
 Натпреварот меѓу Динамо Минск и Металург е прогласен за натпревар на неделата од страна на ЕХФ па се очекува вистински ракометен спектакл во Минск.
 Ракометарот на Металург, Павел Атман, во интервју за официјалниот сајт на ЕХФ говори за времето минато во Динамо Минск, но и за животот во Скопје а воедно и очекувањата во Лигата на Шампионите.
 „Имам само позитивни емоции за клубот во кој настапував во последните три години. Морам да потенцирам дека времето поминато во тој клуб многу помогна во мојот развој како играч“ вели Атман во интервјуто.

Русинот вели дека има разлика во живеењето во Скопје, односно Минск.
 „Постои огромна разлика меѓу овие два града. Во Скопје луѓето живеат помирен и повеќе избалансиран живот, додека во Минск се е поврзано со метежот и вревата, што има смисол бидејќи Минск е голем град со бројно население“ вели Атман.
Ракометарот на Металург никогаш не видел таква поддршка во други земји, како што тоа е во Македонија.
Повеќе на спорт365Павел Атман по три години минати во Динамо Минск, се враќа во главниот град на Белорусија, прв пат во дресот на Металург.
 Натпреварот

Пронајдете не на следниве мрежи: