Audi планира рекордни инвестиции од речиси 22 милијарди € до 2018 година

Loading...

Audi планира рекордни инвестиции од речиси 22 милијарди € до 2018 година• Најголемата инвестициона програма досега ќе биде наменета за нови Audi модели, иновации и за проширување на производствените капацитети насекаде во светот. • Директорот на Audi, Руперт Штадлер изјави: “Испорачавме 1.5 милиони автомобили во 2013 година, сега одлучно целиме кон 2 милиони” • Аксел Штротбек , член на одборот на директори за финансии и организација изјави: “Во иднина поинтензивно ќе инвестираме во нови производи” • Членот на одборот за човечки ресурси , Томас Зиги изјави: ” Инвестирањето во иновации, производствени капацитети, вмрежување и електрична мобилност, ќе го засилиме  со ангажирање на најдобрите во индустријата”
Audi започнува голема инвестициона активност во наредните години: од 2014 до 2018 година, околу 22 милијарди € ќе бидат инвестирани во нови модели, иновации и во проширување на производствените капацитети во светски рамки. Дури 70% од инвестициите ќе бидат наменети за нови модели и нови технологии. Германските фабрики, ќе имаат големи придобивки од најголемата инвестициона програма во историјата на компанијата – повеќе од половина од планираните инвестиции ќе бидат наменети за фабриките во Инголштад и Некарсулм. Згора на тоа, во 2014 година, Audi планира да отвори нови работни места насекаде во светот.
Руперт Штадлер, претседател на одборот на директори во AUDI AG, гледа на сегашната инвестициона програма како на важен дел од стратегијата за раст на компанијата: “Си поставиме цел, до 2015 година да испорачуваме 1.500.000 возила годишно, но таа цел веќе ја остваривме оваа 2013 година. Сега целиме кон нов рекорд односно 2 милиони испораки годишно. Тоа е причината зошто силно стиснавме на педалот за гас кога се работи на новите инвестиции и отворањето на нови работни места во 2014 • Најголемата инвестициона програма досега ќе биде наменета за нови Audi модели, иновации и за проширување на про

loading...
Loading...