Ауди по четврти пат на турнеја на Алпите

Loading...

По САД во 2008 година, Европа во 2009 година и Кина во 2011 година, Audi ја одржа својата четврта турнеја на Алпите.„Audi земја на QUATTRO  – Алпската турнеја 2013 започна на 23 септември 2013 година. Со концентрирана моќ на новите RS модели, Audi повторно јадемонстрираше ефикасноста на QUATTRO постојаниот погон на сите тркала.
 
4440 км, 44 алпски премини и четири нови RS модели со погон на четири тркала. Ова се клучните  моменти од Audi QUATTRO Алпската турнеја 2013, која започна на 23 септември и која помина низ шест земји. Рутата беше составена од дванаесет фази почнувајќи од Клагенфурт – главниот град на Каринтија, Австрија – до Монако и назад.
QUATTRO е успешна приказна која го дефинира Audi повеќе од три децении. Компанијата има испорачано повеќе од пет милиони QUATTRO модели, со што брендот со четири прстени има најмногу продадени модели со погон на четири тркала, повеќе од било кој друг премиум производител. Во 2013 година, четири нови RS модели со QUATTRO погон, како стандардна опрема, нудат дополнителни спортски моменти.
Учесниците возеа четири врвни QUATTRO модели. Ван Мел, директорот на QUATTRO GmbH, изјави: “2013 е година на QUATTRO GmbH. Заедно со RS 5 Cabriolet, RS 6 Avant и  RS 7 Sportback, RS Q3 е четвртиот RS модел кој што ќе биде лансиран на пазарот во 2013 година. Тоа значи дека ние во моментов им нудиме на клиентите дури осум RS модели. Најмногу RS модели во нашата историја.
Посебен третман добија легендарните Audi QUATTRO и Sport QUATTRO, кои беа дел од турнејата.„Audi земја на QUATTRO  – Алпската турнеја 2013 започна на 23 септември 2013 година. Со концентрирана моќ на новите RS модели, Audi повт

loading...
Loading...