Бајага ја откри вистината: Еве што значи „442 до Белград“

Loading...

Бајага конечно реши да открие што значи мистериозниот стих во една од неговите песни.Многумина нагаѓаа дека тоа е растојанието помеѓу Белград и Скопје, други го поврзуваа со Загреб, а трети пак во ова ја пронајдоа локомотивата 1 442 001 која на пругата од Белград до Загреб постигнала рекордна брзина од 180 километри на час.
Бајага даде едноставно објаснување дека се решил за таа бројка бидејќи претходната верзија на стихот „20 километри до Белград“ не се римувала.

И покрај тоа што растојанието помеѓу Скопје и Белград е приближно 442 километри, пејачот тврди дека кога ја пишувал песната тоа воопшто не му паднало на памет, како и другите претпоставки кои фановите ги изнесуваа.
 
Многумина нагаѓаа дека тоа е растојанието помеѓу Белград и Скопје, други го поврзуваа со Загреб, а трети пак во ова ја пронајдоа локомотивата 1 442

loading...
Loading...