„Бакни ме додека спијам“ – Линда Хауард

Loading...

Ефикасна, професионална, без извинување – Лили Менсфилд – платен убиец кој работи како агент по договор во ЦИА. Нејзините цели се моќни и корумпирани и не можат да се сопрат со закон.Секој нејзин потег е похрабар од следниот. Бара одмазда за сопствени причини.
„Бакни ме додека спијам“ е книга која нема да ве остави да заспиете и да ја пуштите од раце.
 
„Одбивањето беше нешто ново за него. Нејзината привидна незаинтересираност за него го разбуди неговото внимание, бидејќи така стојат работите со силните луѓе: тие од другите очекуваат да им обрнуваат внимание.“
„Умееше да биде многу шармантен… кога го сакаше тоа.“
„Дури имаше разбирање за тоа, бидејќи дискрецијата е од непроценливо значење додека човекот е ранлив.“
„Блесокот на интуицијата му беше премногу силен за да го запостави.“
„Кога те измачуваат сомнежите – оди напред!“
„Немаше на располагање цел еден живот, но ќе се потруди да зграпчи сè што може. Почна да размислува дека за неколку дена со Лили можеше да даде повеќе од сите години со која било друга жена.“
„За стоење во редица потребен е вистинскиот човек.“
„Јас ги сакам малите возбудувања во животот, но, човек понекогаш треба да се искачи на дрво за да ја разгледа ситуацијата.“
„Немој да ме принудуваш на нешто што ти не сакаш да го правиш…“
„Дали ти некогаш си посакал нешто и во исто време си бил исплашен од тоа?“
„Сите добри работи доаѓаат кај оние што знаат да чекаат.
-Јас имам своја верзија на поговорката.
-Да? Како гласи таа?
-Оние што чекаат стануваат добри.“Секој нејзин потег е похрабар од следниот. Бара одмазда за сопствени причини.
„Бакни ме додека спијам“ е книга која нема да ве

loading...
Loading...