Барате работа?-

Loading...

Имено најпопуларната друштвена мрежа на светот сака силен раст на подрачјето на виртуелната стварност, дата центарот и дроновите. Крајот на септември, компанијата Фејсбук имала 8348 вработени.
Меѓу отворените работни места се бараат 126 луѓе во продажба на огласи. Окулус Рифт кој минатата година на Фејсбук објави дека има потреба од 54 нови луѓе. Воглавно станува збор за менаџери кои се разбираат во логистика, набавка на глобално планирање на ланци на набавка, што укажува на тоа дека да виртуелните наочари се блиску на почетокот на продажба. 
Поради таа причина, компанијата бара инжинери во областа на воздухоплство, радиски комуникации, техничари. За да го олеснат процесот бараат дури и 28 луѓе во одделението за човечки ресурси.

loading...
Loading...