Бебе уште додека било во стомак добило рак. Погледнете како изгледа денес!

Loading...

Еверет Пепин е најмладиот пациент кој се борел против ракот. Тој добил рак додека сѐ уште се наоѓал во стомакот на мајка си.Имал редок вид тумор на окото, поточно на мрежницата и со само 16 дена морал да прима агресивна хемотерапија за да преживее.
Неговата мајка Лизет (28), исто така го имала тој облик на рак кога била новороденче. Истиот лекар којшто ја лекувал неа, го излекувал нејзиниот син.
Лизет и Кетрин Пепин зачнале со вештачко оплодување. Биле предупредени од страна на докторите дека е можно бебето да го добило истиот рак како на Лизет, но сепак се одлучиле на тој чекор.
Еверет имал тумор на двете очи, но сепак преживеал и се борел. Иако сега има мали тумори, тој секој месец оди на прегледи бидејќи постои можност да се зголемат и прошират.
Имал редок вид тумор на окото, поточно на мрежницата и со само 16 дена морал да прима агресивна хемотерапија за да преживее.
Неговата мајка

loading...