Белата Куќа ја отфрли петицијата против Џастин Бибер

Loading...

Петицијата беше покрената на 23 Јануари годинава, и од тогаш ја потпишаа дури 273 000 граѓани на САД.Со оваа бројка на потписи, здружението „We The People“ побара од Белата Куќа да го разгледа предлогот на Џастин Бибер да му се одземат американското државјанство и зелениот картон и да биде протеран од земјата.
И покрај тоа што единствената пречка, бројката од 100 000 потписи, беше надмината, владата на САД реши да ја отфрли оваа петиција и воопшто да не расправа за неа.
Оваа граѓанска иницијатива беше покрената откако младиот пејач предизвика серија инциденти, како возење во пијана состојба, поседување недозволиви супстанци, напаѓање новинари и нарушување на јавниот ред и мир. Џастин за слични дела се бара и во неговата родна Канада.Со оваа бројка на потписи, здружението „We The People“ побара од Белата Куќа да го разгледа предлогот на Џастин Бибер да му се одземат

loading...
Loading...