БЕСПЛАТНИ Е-КНИГИ: Голем број легални веб-страници за преземање на литература – I дел

Во потрага сте по следната голема книга, која ќе ви стане опсесија? Не треба да барате повеќе.  Во денешниот прв дел, ќе ви претставиме 30 линкови од веб-страници, кои нудат бесплатни е-книги за широк спектар на теми.
Само тука може да пребарете разни дела од Марк Твен, Џозеф Конрад и други познати автори.
 

The Online Books Page

Project Gutenberg

Page by Page Books

Classic Book Library

Classic Reader

Read Print

Planet eBook

The Spectator Project

Online Library of Literature

Bartleby

Fiction.us

Free Classic Literature

Free Classic Literature

   Textbook Revolution

Wikibooks

KnowThis Free Online Textbooks

Online Medical Textbooks

Online Science and Math Textbooks

MIT Open Courseware Supplemental Resources

Flat World Knowledge

Free Business Textbooks

Light and Matter

eMedicine

FullBooks.com

Free online textbooks, lecture notes, tutorials and videos on mathematics:

Online Mathematics Texts

Science and Engineering Books for free download

FreeScience.info

Free Tech Books
Во утрешниот втор дел ќе ги видите преостанатите веб-страници, кои ќе ви бидат многу корисни во пронаоѓање на вистинските книги за вас. 

Во денешниот прв дел, ќе ви претставиме 30 линкови од веб-страници, кои нудат бесплатни е-книги за широк спектар на теми.
Само тука може да

Пронајдете не на следниве мрежи: