Бесплатно Wi-Fi за целиот свет емитирано од вселената

Loading...

Американска компанија планира да изгради Аутернет – глобална мрежа од сателити кои ќе вршат емисија на интернет податоци до сите луѓе во светот – бесплатно.Според непрофитабилната организација со седиште во Њу Јорк, Media Development Investmet Fund (MDIF), идејата е да се овозможи пристап до бесплатен интернет до сите луѓе, без разлика на локацијата и на било какви пречки и цензури.
MDIF предложува да се изградат стотина сателити и да се пуштат со цел да се креира констелација на сорти во небото, со што ќе се овозможни било кој со мобилен или компјутер да има пристап до интернет и да превзема податоци кои ќе бидат праќани на сателитите од неколку стотина станици на земјата.
Повеќе на GSM.mkСпоред непрофитабилната организација со седиште во Њу Јорк, Media Development Investmet Fund (MDIF), идејата е да се овозможи пристап до бесплатен

loading...
Loading...