Бил Гејтс повеќе не е претседател на Microsoft

Loading...

Microsoft доби нов извршен директор, а тоа е Сатја Надела, 47-годишен ветеран во технолошката индустрија. Во компанијата работи веќе 22 години, а ќе ја преземе позицијата на Стив Балмер. Надела е третиот извршен директор по заминувањето на Бил Гејтс…Microsoft доби нов извршен директор, а тоа е Сатја Надела, 47-годишен ветеран во технолошката индустрија. Во компанијата работи веќе 22 години, а ќе ја преземе позицијата на Стив Балмер. Надела е третиот извршен директор по заминувањето на Бил Гејтс…
Компанијата исто така соопшти дека Бил Гејтс ќе го напушти Управниот одбор и дека отсега ќе биде нејзин технолошки советник, а на неговото место е избран Џон Топсон, пишува Telegraph.
Погледнете го првото интервју што Сатја Надела го даде како извршен директор на Microsoft:
Повеќе на: GSM.mkMicrosoft доби нов извршен директор, а тоа е Сатја Надела, 47-годишен ветеран во технолошката индустрија. Во компанијата работи веќе 22 години, а ќ

loading...
Loading...