Битка на мобилните процесори: ARM vs Intel

Loading...

Ние уживаме да ги измачуваме нашите мобилни телефони со најнови и најзахтевни апликации, а тие пак се потпираат на своите процесори за да ни ги исполнат сите желби. Да погледнеме кој е подобар од овие две архитектури…Во овој бенчмарк не се мерат бројки, туку се мери брзината и перформансите на Need for Speed: Most Wanted, една од графички најзахтевните игри на мобилните телефони. Тестот е врз Cortex A9 quad-core процесор и Intel Clover Trail dual-core процесор.
Реално, овие процесори веќе се скоро година дена стари, но од друга страна бенчмаркот навистина ни дава одличен приказ за тоа колку ARM архитектурата е пред онаа на Intel. 
Погледнете го видеото на GSM.mk Во овој бенчмарк не се мерат бројки, туку се мери брзината и перформансите на Need for Speed: Most Wanted, една од графички најзахтевните игри на м

loading...
Loading...