Битката продолжува: На Орнела сѐ уште ѝ е потребна нашата помош!

Loading...

Орнела Јордановска (24), од мај 2013 година ја започна борбата со дијагностициран рак на лимфните жлезди.Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски хемотерапии кои за жал, не беа доволни за нејзиното лекување.
Таа започна со терапија со лекот Brentuximab кој се набавува од странство, а очигледно на младата девојка многу ѝ помага.
За да го заврши своето лекување потребни ѝ се уште средства. Да помогнеме!
Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски хемотерапии кои за жал, не беа доволни за нејзиното лекување.
Таа започна со терап

loading...
Loading...