BlackBerry претстави два нови смартфони

Loading...

BlackBerry претстави два нови смартфони, со кои е проширена фамилијата на BlackBerry 10. Моделот Q20 е новиот врвен модел на компанијата, кој претставува враќање кон корените и има физичка QWERTY тастатура.Според директорот на компанијата Џон Чен, овој модел е вистинска класика. 
Q20 има и копче за менито, за враќање назад, како и интегриран тракпад. Уредот доаѓа со 3,5 инчен екран, кој е најголем досега за паметните телефони на BlackBerry со QWERTY тастатура. Батеријата е значително подобрена во однос на претходните модели, а продажбата на овој уред ќе стартува во втората половина на годината.
Повеќе на GSM.mkСпоред директорот на компанијата Џон Чен, овој модел е вистинска класика. 
Q20 има и копче за менито, за враќање назад, како и интегри

loading...
Loading...