Blackphone: Најбезбедниот телефон на светот!

Loading...

Blackphone претставува телефон за сите оние што се загрижени за својата приватност. Овој уред има посебна верзија на Android наречена PrivatOS…Телефонот е отклучен, што значи дека работи на сите мрежи и ви нуди поголема приватност, контрола и сигурност споредено со обичниот Android телефон. Според Mike Janke, ко-основачот на компанијата, Blackphone има спецификации на премиум модел, иако тоа не беше крајната цел на тимот.
„Наш приоритет во создавањето на Blackphone беше да ја заштитиме максимално приватноста на корисниците“ – вели Phil Zimmermann, ко-основач на компанијата.
Повеќе на: gsm.mkТелефонот е отклучен, што значи дека работи на сите мрежи и ви нуди поголема приватност, контрола и сигурност споредено со обичниот Android телефон

loading...
Loading...