Болна загуба: Пејачката не може да ја преболи смртта на својата мајка

Loading...

Сите кои ја познаваат пејачката на народна музика, Лепа Лукиќ, знаат дека таа и по скоро осум години не се помири со фактот дека нејзината мајка веќе не е меѓу живите. И покрај секојдневните обврски, таа редовно ги посетува гробиштата во селото Милочај, во близина на Краљево и плаче на гробот од нејзината мајка.Потпрена на спомен-плочата, пејачката со часови зборува со покојната мајка, известувајќи ја за работите што се случуваат во нејзиниот живот.
Така беше и овој пат, кога тимот на емисијата „Сладок живот“ ја сними и се увери во веродостојноста на оваа необична приказна.
– И покрај тешкото бреме кое го носи со години, таа готово секогаш е насмеана и со ведар дух, во што сите се имаат уверено. Знаеме дека пејачката често знае да се пошегува на своја, но и на туѓа сметка, бидејќи тоа всушност беше и последната желба на нејзината мајка, раскажа добро упатен извор.Потпрена на спомен-плочата, пејачката со часови зборува со покојната мајка, известувајќи ја за работите што се случуваат во нејзиниот живот.

loading...
Loading...