Болт: Допинг-скандалите го уназадија спортот…

Усеин Болт, повеќекратен атлетски шампион и светски рекордер, денес изјави дека допинг скандалите на славните спринтери го уназадиле спортот.Славниот спортист за јавноста изјави дека со неговите игри ќе ги принуди луѓето на сите скандали кои го поврзаа овој спорт.
„Јас сум чист, сето тоа го уназади спортот, тука нема никакви дилеми, со своите настапи на претстојните натпреварувања ќе помогнам луѓето да заборават што се случи“ изјави Болт.
Болт откри дека му пратил смс порака на Пауел, му упатил поддршка, да остане цврст на земја, и да се бори.
„Му кажав да остане силен“ изјави Болт.Славниот спортист за јавноста изјави дека со неговите игри ќе ги принуди луѓето на сите скандали кои го поврзаа овој с

Пронајдете не на следниве мрежи: