Босанската фудбалска репрезентација втора по висина на Светското првенство

Просечната висина на босанските фудбалери изнесува 185 сантиметри.Многумина висината на фудбалерите ја сметаат за придобивка во играта, поради високиот отскок доколку треба да се сопрат топките.
Единствено Германците се повисоки од Босанците, итоа за половина сантиметар, додека пак најниски се фудбалерите од Чиле, со просечна висина од 176,3 сантиметри.
Погледнете ја целата листа на наредната страница.

 

#BIH is the 2nd tallest team in the World Cup. Huge advantage in high crosses. pic.twitter.com/28H4CavvMH
— BHDragons (@BH_Dragons) June 15, 2014
Многумина висината на фудбалерите ја сметаат за придобивка во играта, поради високиот отскок доколку треба да се сопрат топките.
Единствено

Пронајдете не на следниве мрежи: