Бранко Црвенковски си поднесе неотповиклива оставка

Loading...

Црвенковски-лидерот на СДСМ се повлекува од функцијата.
На седницата на Централниот одбор на опозициската партија, нивниот лидер Бранко Црвенковски поднесе неотповиклива оставка. Притоа најави дека нема да се кандидира за нов мандат на конгресот на партијата на 2 јуни.
Тој изјавил на седницата –  Бидејќи не можете да ги поддржите моите одлуки, си поднесувам неотповиклива оставка.
Образложил дека не успеал своето мислење да го наметне на партијата и дека препознава кога одлуката се носи со срце а кога со кревање два прста. Црвенковски-лидерот на СДСМ се повлекува од функцијата.
На седницата на Централни

loading...