Бразилски дневен весник ги оценил со нула сите играчи на Бразил

Разочарувањето кај бразилските медиуми најдобро е прикажано во весникот O Globo. Во извештајот од натпреварот сите играчи, па дури и селекторот Сколари ги оценил со нула за настапот во полуфиналето…Кај Гермнаците десетки добиле Крос, Клосе и Лов.
Кај Бразилците, покрај името на Цезар стои дека е закопан, а Маикон прегазен. Данте е изгубен, Давид Луиз е нејасен а Луиз Густаво соборен.
Оскар е слаб, Рамирес неважен, а Бернард е во заблуда. Фред е трагичен, Вилијан неискусен, а селекторот Луис Филипе Сколари губитник.
„Одеше на екипа која е подобро подготвена и мислеше дека може да ги победи. Страна еден од најосрамотените селектори во историјата на СП“, стои покрај името на Сколари.
Сите до еден добиле оцена нула од можни 10.Кај Гермнаците десетки добиле Крос, Клосе и Лов.
Кај Бразилците, покрај името на Цезар стои дека е закопан, а Маикон прегазен. Данте е изгу

Пронајдете не на следниве мрежи: