Брендот Volkswagen Комерцијални возила испорача 551 900 возила во 2013 година

Loading...

• Обемот на продажба во 2013 година се зголеми за 0,3%Брендот Volkswagen Комерцијални возила во светски рамки  испорача 551 900 возила кон клиентите во 2013 година ( во 2012 година беа испорачани 550 150 возила). Брендот, кој е одговорен  во рамките на групацијата Volkswagen за производство и  продажба на лесни комерцијални возила, во 2013 година ги подобри продажните резултати за 0,3% во споредба со 2012 година.

“И покрај тешката економска состојба во Европа ние постигнавме одлични продажни резултати” , изјави д-р Екхард Шолц, гласноговорник на управниот одбор на Volkswagen Комерцијални возила и додаде “Искрено им благодариме на сите наши клиенти за нивната доверба. Ние ќе продолжиме и понатаму да нудиме врвен квалитет и иновативни технологии за разумни цени. “Брендот Volkswagen Комерцијални возила во светски рамки  испорача 551 900 возила кон клиентите во 2013 година ( во 2012 година беа испорачани

loading...
Loading...