Британски фудбалер се разбудил од кома: Течно зборувал француски и мислел дека е Метју Меконахи!

Фудбалерот Рори Куртис (25), се разбудил од кома во која паднал откако доживеал сообраќајна несреќа. Имено, тој бил убеден дека холивудски актер, поточно дека е Метју Меконахи и течно зборувал француски.Фасцинантно е дека Рори имал само основно познавање на францускиот јазик, кој го учел во основно училиште и останува прашањето како успеал по будењето од кома толку течно да го зборува.
Да потсетиме, фудбалерот на Стоуперт Свифтс, доживеа тешка повреда на мозокот и прелом на карлицата, по страшниот судир на пет возила, кој се случи во август 2012 година.
За да му го сочуваат мозокот, докторите го ставиле Рори во вештачки предизвикана кома, во која се наоѓал шест дена.
Седмиот ден, тој на медицинките сестри им се обратил на течен француски јазик, иако последен пат го говорел во основно училиште и тоа со минимално знаење, пренесе Huffington Post.
Фасцинантно е дека Рори имал само основно познавање на францускиот јазик, кој го учел во основно училиште и останува прашањето како успеал по будењ

Пронајдете не на следниве мрежи: