Брутални притисоци од страна на СДСМ врз повеќе медуми во Македонија!

Loading...

Освен ТВ Нова, СЈО упадна и во МПМ која управува со трите водечки дневни весници Дневник, Вест и Утрински весник, во Сител, Канал 5, во новинската агенција Нет Прес, Република, Радио Слободна Македонија.Зад одлуката за притвор на бизнисменот Сеад Кочан, донесена од сопругата на сдсмовскиот министер Владо Димов, Гордана Димова, не постојат правни образложенија, туку политичка мотивираност и тоа преку директна поврзаност со СДСМ. Дополнително, Сеад Кочан е сопственик на медиум кој не е под контрола на Бихаќка и кој без страв и резерва го пренесува гласот на народот и ја информира јавноста.
Освен немањето на правен основ, ова може слободно да се толкува како атак удар на СЈО против медиумите, бидејќи меѓу другото, Кочан е сопственик и на телевизијата ТВ НОВА преку што се сака да се изврши политичко влијание и порака на СДСМ преку СЈО до медиумите.
Ваквата одлука на Судот зад кој што стои политичка пристрасност на СЈО која што е видлива и е дел од поширок оркестриран напад кој што е насочен кон медиумите кои не се под контрола на СДСМ.
Освен ТВ Нова, СЈО упадна и во МПМ која управува со трите водечки дневни весници Дневник, Вест и Утрински весник, во Сител, Канал 5, во новинската агенција Нет Прес.
Познавачите на состојбите ова го опишуваат како директен брутален притисок врз десетици медиуми кои не се под контрола на СДСМ.Зад одлуката за притвор на бизнисменот Сеад Кочан, донесена од сопругата на сдсмовскиот министер Владо Димов, Гордана Димова, не постојат правни об

loading...