Брз тест: За само неколку минути запознајте се себе си!

Loading...

Се смета дека овој тест на личност го составил Далај Лама. Проверете каква личнот сте…Само 3 одговори би можеле да ве изненадат. Не постојат точни и не точни одговори, станува збор само за тоа на едноставен начин да откриете каква личност сте.Ви препорачуваме да си земете лист хартија и да ги запишете вашите одговори. На крајот, проверете ги истите.
Подредете ги животните по ред, почнувајќи од тоа кое најмногу го сакате:
А) тигар
Б) крава
В) коњ
Г) овца
Д) свиња
Напишете по еден збор кој го карактеризира секој од наведените поими ( пр. Мачка – милост)
А) куче
Б) мачка
В) глушец
Г) кафе
Д) океан
Замислете си една личност која ви е блиска и поврзете ја со боите во списокот. Не повторувајте, по една личност за секоја боја:
А) жолта
Б) портокалова
В) црвена
Г) бела
Д) зелена
Завршивте ли, вашите одговори би требало да бидат одраз на она што навистина чувствувате.
Прочитајте ги резултатите:

 
Анализа:
Редоследот на животните се вашите приоритети во животот:
Тигар – гордост
Крава – кариера
Коњ – семејство
Овца – љубов
Свиња – пари

 
Карактеристиките на животните:
Описот на кучето ја карактеризира вашата личност.
Описот кој сте го дале за мачката, го карактеризира вашиот сопруг (сопруга) или вашиот партнер или симпатија.
Описот за глушецот ја карактеризира личноста на вашите непријатели.
Описот за кафето го опишува вашиот однос кон сексот.
Описот за океанот го карактеризира вашиот живот.

 
Боите кои сте ги поврзале со вашите најважни луѓе во животот:
Жолта: тоа е некој кој никогаш нема да го заборавите.
Портокалова: овој човек може да го сметате за свој најдобар пријател.
Црвена: некој кого навистина го сакате.
Бела: вашата душа близнак.
Зелена: некој кого ќе го паметите цел живот.Ви препорачуваме да си земете лист хартија и да ги запишете вашите одговори. На крајот, проверете ги истите.
Подредете ги животните

loading...
Loading...