Бугарка добила 67 милиони евра на шпанска лотарија!

Бугарка која живее во Шпанија вчера добила 67 998 532 евра и 81 центи на лотарија „Примитивa”.Среќната жена е наречена само како Г. и има 61 година.
Таа 16 години живее во селото Кинтанар дел Реј и речиси не зборува шпански.
Таа е мажена, има две деца и три внуци. Сите живеат во Кинтанар дел Реј.
Сумата е рекорд во историјата на лотаријата во провинцијата Куенка и е втората по големина во историјата на Шпанија – рекордните 101,7 милиони беа добиени во Барселона во 2015 година.Среќната жена е наречена само како Г. и има 61 година.
Таа 16 години живее во селото Кинтанар дел Реј и речиси не зборува шпански.

Пронајдете не на следниве мрежи: