Чајот во кесички може да биде КАНЦЕРОГЕН доколку прво не го направите ова

Сите знаеме дека чајот е исклучително здрав, но исто така може да биде и многу опасен доколку го користите оној во кесички.Чајот има бројни позитивни дејства на нашето здравје, меѓутоа доколку редовно го користите оној во кесички имаме лоши вести за вас.Бројни кесички чај се премачкани со епихлорохидрином – познат канцероген кој е особено активен во врела вода.Сепак, постојат и добро вести доколку не можете без вашата шолја чај. Ова соединение се раствора во вода и затоа најдборо е пред користење да ја измиете кесичката чај.Тогаш можете безбедно да го направите чајот пратејќи ги инструкциите на пакувањето.Многу производители неодамна започнаа да прават кесички за чај од пластика која почнува да се разложва на температура значително пониска од онаа потребна за правење на чај.Чајот има бројни позитивни дејства на нашето здравје, меѓутоа доколку редовно го користите оној во кесички имаме лоши вести за вас.Бројни кес

Пронајдете не на следниве мрежи: