Чаша која ќе ве држи „офлајн“

Loading...

Зголемената популарност на паметните телефони си носи своја цена. Се повеќе индивидуи се фокусираат на играње Angry Birds и Facebook додека седат во кафич. Еве едно решение за нив…Зголемената популарност на паметните телефони си носи своја цена. Се повеќе индивидуи се фокусираат на играње Angry Birds и Facebook додека седат во кафич. Еве едно решение за нив…
Кафе-барот Salve Jorge во Сао Паоло, Бразил, пробува да се справи со овој проблем нудејќи ја „Офлајн чашата“. Оваа чаша за пиво е дизајнирана од маркетинг агенцијата Fischer & Friends, а целта е да се натера корисникот да го остави својот мобилен телефон и да збори со пријателите.
Чашата има исечен дел од долната страна, па индивидуата има избор дали ќе го пополни овој дел со својот мобилен телефон, со што би го спуштил на масата, или ќе го остави пивото полека да истече.
Погледнете за што станува збор на GSM.mkЗголемената популарност на паметните телефони си носи своја цена. Се повеќе индивидуи се фокусираат на играње Angry Birds и Facebook додека седат в

loading...
Loading...