Цената на нафтата е најниска во последните две години

Главна причина за падот на цената на „црното злато“ е високиот курс на доларот по раскинувањето од Управата за федерални резерви(ФЕД) на САД на квантитативното олеснување.Американската сурова нафта за испорака во декември денеска се продаваше по цена од 78,78 долари за барел пред затворањето на њујоршката берза.
Со тоа цената падна за 1.76 долари на најниско ниво од 28 јуни 2012 година.Американската сурова нафта за испорака во декември денеска се продаваше по цена од 78,78 долари за барел пред затворањето на њујоршката берза.

Пронајдете не на следниве мрежи: