Червар си оди од Металург?!

Лино Червар на крајот од сезоната најверојатно ќе го напушти тимот од Автокоманда. Барем така најавува во интервјуто за „Јутарњи“, кое е направено пред неколку дена.Червар во интервјуто вели дека по пет години на кормилото на Металург му недостига Хрватска.
-Петта година сум во Скопје, тоа е многу. А 17 години сум во странство. Годините си минуваат, а немам мир. Тоа е страшен стрес. Сам си го набивам, затоа што имам високи цели. Страствен сум, по цели денови сум со ракометот. Задоволен сум со се што направив во Металург, но, сепак, крвта не е вода – вели Лино Червар за „Јутарњи“.
Тој во интервјуто истакнува дека ова му се можеби и последните денови на кормилото на Металург.Червар во интервјуто вели дека по пет години на кормилото на Металург му недостига Хрватска.
-Петта година сум во Скопје, тоа е мн

Пронајдете не на следниве мрежи: