Четири Audi тимови на клиентите ќе се натпреваруваат на Daytona 24 часа

Loading...

 
– GTD верзијата на Audi R8 LMS ќе го има своето деби – Ромоло Либхен изјави: “Побарувачката во САД нагло се зголеми ”
 На последниот викенд од јануари започнува нова ера во американскиот моторспорт само една година по еден два победата на Audi на GT трките на познатата 24 часовна трка во Daytona. 52-та трка на издржливост во Флорида ќе биде првата трка од новото TUSCC првенство (Tudor United SportsCar Championship).Пет Audi R8 LMS автомобили стартуваат меѓу најсилните во четири класи.
 
Љубителите на спортските автомобили во САД со нетрпение го очекуваа овој ден: со интегрирање на американската Le Mans серија и GRAND-AM првенството, отсега ќе постои само едно американско автомобилско првенство, на кое ќе се натпреваруваат најважните производители,тимови и возачи. Околу 70 прототипови и GT спортски автомобили ќе бидат дел од трките во Daytona, 25 и 26 јануари. На Daytona (GTD) трките учествуваат спортски автомобили од производство,а најбројни ќе бидат автомобилите од Audi со знакот R8 LMS.
 
Ние се натпреварувавме на Daytona пред една година, со цел да ги истакнеме квалитетите на R8 ” изјави Ромоло Либхен, раководител на Audi Sport – тимови на клиенти. “Откако ние остваривме еден –  два победа во GT класа, побарувачката во САД нагло порасна. Ние сме среќни што четирите тима ќе се потпрат на Audi R8 LMS и ќе учествуваат на новото TUSCC првенство – особено среќни сме што реномето на сите четири тима во САД е многу добро.На последниот викенд од јануари започнува нова ера во американскиот моторспорт само една година по еден два победата на Audi на GT трките на познат

loading...
Loading...