Четири факти за поранешното момче кои треба да ги премолчите пред новото

Иако во секоја нова врска се зборува за онаа старата, постојат работи кои сепак треба да ги премолчитеСосема нормално е преку приказната за минатото да се запознаете со новиот партнер, но тоа не значи дека треба се да се каже. Еве ја листата на неколку работи кои дефинитивно треба да се премолчат:
„Него сите го сакаа“
Можеби твоето поранешно момче го обожаваа твоите роднини и пријатели, но немој премногу да се фалиш со тоа пред сегашното. Не сакате тој да мисли дека треба да се натпреварува со него.
„Ми го скрши срцето“
Секако дека знае дека ниедно раскинување не е пријатно, а постојаното нагласување дека ви го скршил срцето, на новиот партнер можете да му оставите впечаток дека сеуште патите.

„Тој заработуваше повеќе од тебе“
Луѓето се посебно чувствителни кога станува збор за парите, особено мажите. Зошто тогаш му оставате впечаток дека тој не е способен да се грижи за вас?
„Беше подобар во кревет“
Уште една тема поради која твојот сегашен партнер би можело да се чувствува несигурно, а со тоа да ја разниша вашата врска. Дури и ако инсистира да му кажете, одлучете се на дипломатски одговор – „Имаше и добри и лоши моменти“. Сосема нормално е преку приказната за минатото да се запознаете со новиот партнер, но тоа не значи дека треба се да се каже. Еве ја листата на неко

Пронајдете не на следниве мрежи: