Четири разлики помеѓу машкиот и женскиот мозок

Loading...

Женскиот и машкиот мозок не се исти, а неодамна јасно се утврдени четри разлики.
Па прочитајте во што жените се подобри од мажите:
1.Жените се подобри во комуникацијата
Жените имаат функции за јазик и од десна и од лева страна, а мажите само на десна. Поради тоа жените се подобри во комуникација.
2.Жените се подобро организирани
Во предната страна на женскиот мозок, задолжена за расудување и организација, утврдени се 88 % повеќе активности отколку кај мажите. Па токму поради тоа на мажите потешко им е да се организираат.
3.Женската интуиција навистина постои
Емотивниот дел од мозокот е многу поактивен кај жената па „женската интуиција“ не е само измислена, постои и тоа е поткрепено со докази.
4.Жените се поанксиозни од мажите
Лоша вест! Женскиот мозок произведува 52% помалку серотин кој влијае на расположението, па затоа жените се склони кон депресија и анксиозност.
 Женскиот и машкиот мозок не се исти, а неодамна јасно се утврдени четри разлики.

loading...
Loading...