Чола: Кои се Јасмина, Емили, Рушка и Кристина од неговите песни?

Loading...

Станува збор за познатата кантавторка Кристина Ковач  која со сестра и Александра некогаш беа дел од составот К2. Песните на славниот поп пејач Здравко Чолиќ неретко се именувани по женски имиња .
Низ цела поранешна Југославија се пееја песните за Емина, Рушка, Есма, Анџела, Милена, Кристина, па Чола конечно отркива дали спомантите дами се од „реалниот живот“.
– Ниту една песна не е за реална жена, освен Кристина, открива Здравко, а потоа објасни за која Кристина станува збор.
– Корнелија Ковач ја посвети песната на својата ќерка – истакна Чолиќ.
Станува збор за познатата кантавторка Кристина Ковач  која со сестра и Александра некогаш беа дел од составот К2.
Кристина со години е во продуценските води , а прави композиции за странскиот пазар.
 
Песните на славниот поп пејач Здравко Чолиќ неретко се именувани по женски имиња .
Низ цела поранешна Југославија се пееја песните за Емина

loading...